THE DEFINITIVE GUIDE TO ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The Definitive Guide to istiridye mantar tohumu

The Definitive Guide to istiridye mantar tohumu

Blog Article

Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı olarak da bilinir.

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

This Site is employing a safety support to guard itself from on line assaults. The action you only carried out induced the safety Remedy. There are various actions that can cause this block together with submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed info.

İstiridye mantarı ayrıca sanayide ve vücuttaki toksik etki gösteren bileşenleri mantar kullanarak temizleme amacıyla kullanılır.

Böylece tohumluk misel çoğaltma amacıyla hazırlanan ve üretimde kullanılacak olan, hububat daneleri veya bazı organik maddelere sardırılmış sekonder miselleri ifade etmektedir.

Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Üretim ortamında oksijen oranının düşmesi istiridye mantarı şekil bozuklukları oluşmasına neden olur.

Uzak Doğu Asya ülkelerinde beyaz şapkalı mantardan çAlright daha fazla sevilen Shiitake mantarı hoş kokusu ve lezzetinden dolayı çOkay değer verilmekte, ?imparatorların yiyeceği ? olarak anılmakta,uzun yaşamın sırrı,doğal bir şifa kaynağı olarak satılmakta ve geleneksel olarak düğün yemeklerinde kullanıldığı gibi afrodizyak etkisi olduğuna inanılmaktadır.

Mantar tohumlarında olduğu gibi istiridye mantar tohumuda aslında, mantar tohumu buğday, darı, kuşyemi gibi şeylere aşılanarak elde edilir.

İlk parti istiridye mantarını hasat ettikten sonra, ikinci bir mahsul yetiştirebilirsiniz. İkinci meyve verme turu için bol miktarda miselyum kalıntısı olacaktır. Tek yapmanız gereken ikinci tur için alt tabakayı nemlendirmektir.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en perfect yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.

İstiridye mantarı kompostunun hazırlanması sırasında oluşabilecek hatalar veya hijyen eksikliği nedeniyle istiridye mantarı kompost hastalıkları meydana gelebilir.

Kuzu Göbeği Mantarı Morchellaceae mantar familyasından gelen yenilebilir lezzetli bir mantar türüdür. Avrupa’da hatta bazı kesimler tarafından morel mantarı olarak bilinir. İlk kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği ve evcilleştirilme süreci 1982 yılında başlamıştır.1990 yılında ise tamamen istenilen bölgede yetiştirilmeye başlanmıştır. Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği sürecinde ise en başarılı advertım Çinliler tarafından gerçekleşti.

Report this page